Hírek

Az anyanyelv nemzetközi napja

Banglades javaslatára minden év február 21-én az anyanyelv nemzetközi napját ünnepeljük nemcsak az UNESCO-ban, hanem szerte a világon. Az esemény fő célja, hogy a tagállamok minden évben megerősíthessék elkötelezettségüket a nyelvi és kulturális sokszínűség iránt, amely a tolerancia és a kölcsönös megértés értékeit hordozza magában.
Tovább

2020 - 2021-es bienniumban két magyar évfordulóra emlékezünk

Az UNESCO Általános Konferenciájának 40. ülésszakán hozott döntés értelmében a 2020 - 2021-es bienniumban az alábbi két magyar évfordulóra emlékezünk a szervezettel közösen
Tovább

Prix Versailles 2020-as világdöntő: 24 építészeti projektet díjaztak a világ minden tájáról

A Puskás Aréna Budapest nyerte a legjobb külső megjelenésért járó díjat (special prize exterior) Sports 2020 kategóriában. A legszebb belső tér kialakításáért (special prize Interior) járó elismerést a londoni Tottenham Hotspur Stadion, az abszolút első díjat (Prix Versailles) pedig a spanyolországi San Sebastián Anoeta Stadionja nyerte.
Tovább

A stroke-ot és ritka vesebetegségeket vizsgáló kutatónők nyerték az idei L'Oréal-Unesco díjat

A stroke hatékonyabb kezeléséért folytatott kutatásaiért Bagoly Zsuzsa, valamint a ritka vesebetegségek felismerését és kezelését elősegítő tudományos munkájáért Csuka Dorottya kapta az idei L'Oréal-Unesco díjat.
Tovább

OECD Miniszteri Tanács harmadik virtuális kerekasztal: a koronavírus-válság utáni „zöld kilábalás” lehetőségei

Az OECD Miniszteri Tanács harmadik virtuális kerekasztal-találkozójának témája a koronavírus-válság utáni „zöld kilábalás” lehetőségeinek megvitatása volt, felkészülve az október 28-29-i virtuális Miniszteri szintű Tanácsülésre.
Tovább