Hírek

Új főtitkár, új szervezeti jövőkép

Az OECD Miniszteri Tanács (Ministerial Council Meeting, MCM) 2021. évi ülésének őszi ülésszakának fókuszában az OECD új jövőképének és globális kapcsolati stratégiájának elfogadása, az OECD 60. évfordulójának megünneplése, a nemzetközi adózás, a zöld gazdasági kilábalás, valamint a világkereskedelem jövőjét érintő kérdések megvitatása álltak.
Tovább

Karikó Katalin megkapja az UNESCO és a L'Oréal nők számára létrehozott nemzetközi tudományos díját is

Öt kutatónőnek, köztük a Covid-19 elleni mRNS-alapú oltás kidolgozásában úttörő szerepet játszó Karikó Katalin biokémikusnak ítélték oda idén az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) és a L'Oréal nők számára létrehozott nemzetközi tudományos díját - közölte csütörtökön a párizsi székhelyű szervezet.
Tovább

Virtuális szeminárium: Elektromos és hidrogénalapú mobilitás a V4 országokban

2021 Magyarország és Lengyelország OECD-tagságának 25. évfordulója. Ebből az alkalomból a két ország állandó képviselete július 8-án virtuális szemináriumot szervezett a visegrádi országok elektromos és hidrogénalapú mobilitással kapcsolatos törekvéseiről és tapasztalatairól.
Tovább

Az OECD Miniszteri Tanács ülésének középpontjában: Angel Gurría 15 évi főtitkársága után Mathias Cormann a Szervezet élén

Az OECD Miniszteri Tanács (Ministerial Council Meeting, MCM) ez évi, virtuális ülésének fókuszában a 15 év után pozíciójából távozó Angel Gurría és az új főtitkár, Mathias Cormann közötti főtitkári-pozíció átadás állt, emellett az ülés résztvevői megismerhették az OECD aktuális világgazdasági prognózisát, valamint megvitathatták a COVID-19 eredményezte válságból való kilábalás szakpolitikai lehetőségeit és eddigi tapasztalatait.
Tovább

Javította a magyar növekedési előrejelzését az OECD

Javította idei gazdasági növekedési előrejelzését Magyarországra vonatkozóan az OECD a járvány során nyújtott gazdaságvédelmi támogatások és a magas átoltottság pozitív hatásait nyugtázva.
Tovább