Hírek

A koronavírussal kapcsolatos elemzéseket összegyűjtő oldalt indított az OECD

Milyen hatással van a globális koronavírus-járvány a világgazdaságra és mindennapi életünkre? Hogyan tudjuk megerősíteni az egészségügyi ellátórendszereket, megsegíteni a vállalkozásokat, megőrizni a veszélybe került munkahelyeket, stabilizálni a pénzügyi piacokat? Ezekre és hasonló égető kérdésekre keresi a választ az OECD is, amely honlapján külön oldalt indított a koronavírussal kapcsolatban folyó elemző munka bemutatására.
Tovább

Az anyanyelv nemzetközi napja

2020. február 21-én, az anyanyelv nemzetközi napján az UNESCO székházában nagyszabású programsorozatot tartottak Banglades és az UNESCO szervezésében. A rendezvényt Stefania Giannini, az UNESCO oktatásért felelős főigazgató-helyettese nyitotta meg.
Tovább

„Walking the Indigo Walk” – Kékfestő kiállítás

2019. november 18-án hivatalosan is megnyílt a „Walking the Indigo Walk” című kiállítás, melynek keretében 34 tablón 18 ország* indigóművészetét lehet megtekinteni az UNESCO székházának a kerítésén.
Tovább

Magyarországot beválasztották az UNESCO Végrehajtó Tanácsába

Az UNESCO általános konferenciájának 40. ülésszakán lezajlott szavazás eredményeként Magyarországot beválasztották a szervezet végrehajtó tanácsába, az ország ezzel tízéves távollét után tér vissza a nagy presztízzsel bíró testületbe.
Tovább

Sikeres gazdaságpolitikához nincs szükség migrációra

Magyarország elmúlt tízéves politikája bizonyította, hogy sikeres gazdaságpolitikához nincs szükség migrációra - mondta pénteken Szijjártó Péter a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetnek (OECD) a bevándorlók integrálásával kapcsolatos miniszteri szintű tanácskozásán elhangzott felszólalásában Párizsban.
Tovább