Hírek

A koronavírus-válságból való gazdasági kilábalás rövid és hosszú távú kihívásai az OECD Miniszteri Tanács ülésének középpontjában

Az OECD Miniszteri Tanács (Ministerial Council Meeting, MCM) ez évi, virtuális ülésének fókuszában a koronavírus-válságból való gazdasági kilábalás, illetve az ahhoz kapcsolódó rövid és hosszabb távú kihívások álltak.
Tovább

A Szellemi Kulturális Örökség védelméről egyeztettek a részes államok az UNESCO székházában

A Szellemi Kulturális Örökség védelméről szóló 2003-as UNESCO-egyezmény részes államainak 8. Közgyűlésére 2020. szeptember 8-10. között került sor az UNESCO párizsi székházában, szigorú egészségügyi előírások mellett.
Tovább

Minimális pozitív elmozdulás az OECD idei évi világgazdasági előrejelzés prognózisában, de továbbra is jelentősek a kockázatok

Az OECD legfrissebb Időközi Gazdasági Kilátások kiadványában kismértékben javította az ez évi világgazdasági teljesítményre vonatkozó prognózisát, amely alapján a világgazdaság 2020. évi visszaesését 4,5%-osra becsülik, 2021-ben pedig 5,0%-os növekedéssel számolnak.
Tovább

Az országok határozottan reagáltak a koronavírus válságra, de jelentős fiskális kihívásokkal néznek szembe

Az OECD évente megjelenő, Tax Policy Reforms című kiadványa bemutatja az OECD tagországok (és a kiválasztott partnerországok) által az elmúlt évben végrehajtott adójellegű reformintézkedéseket. Az idei kiadvány fókuszában a 2019 második- és 2020 első felében, valamint a koronavírus járvány eredményezte válsághelyzet kezelése érdekében hozott adójellegű intézkedések vannak.
Tovább

OECD: Több gyerek vesz részt az oktatásban, nőttek a tanári fizetések

Egyre több gyermek vesz részt az oktatásban Magyarországon, és emelkedtek a tanári fizetések is – többek között ezt állapítja meg az OECD éves oktatási jelentése, melyről az Emberi Erőforrások Minisztériuma tájékoztatott kedden.
Tovább