Hírek

Az országok határozottan reagáltak a koronavírus válságra, de jelentős fiskális kihívásokkal néznek szembe

Az OECD évente megjelenő, Tax Policy Reforms című kiadványa bemutatja az OECD tagországok (és a kiválasztott partnerországok) által az elmúlt évben végrehajtott adójellegű reformintézkedéseket. Az idei kiadvány fókuszában a 2019 második- és 2020 első felében, valamint a koronavírus járvány eredményezte válsághelyzet kezelése érdekében hozott adójellegű intézkedések vannak.
Tovább

OECD: Több gyerek vesz részt az oktatásban, nőttek a tanári fizetések

Egyre több gyermek vesz részt az oktatásban Magyarországon, és emelkedtek a tanári fizetések is – többek között ezt állapítja meg az OECD éves oktatási jelentése, melyről az Emberi Erőforrások Minisztériuma tájékoztatott kedden.
Tovább

Három magyar projekt is Europa Nostra-díjat nyert idén

Három magyar projektet is Europa Nostra-díjjal tüntettek ki idén: az elismerést a Szépművészeti Múzeum felújítása, a Gödöllői Királyi Kastély Egy Kastély titkos élete című kiállítása, valamint az Uccu Roma Informális Oktatási Alapítvány is elnyerte.
Tovább

Megnyílt a jelentkezés a Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Programjára

Pacsay-Tomassich Orsolya államtitkár és Koltay András rektor a járványhelyzetre tekintettel videókonferencia keretében írta alá az MDA 2020 szeptemberében induló Diplomataképző Programját érintő megállapodást a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem között.
Tovább

Nyolc ország közösen kérte a lipicai ló-tenyésztés felvételét a világörökségi listára

Horvátország, Szlovénia, Ausztria, Magyarország, Bosznia-Hercegovina, Olaszország, Szlovákia és Románia közösen kérte a lipicai lovak tenyésztésének felvételét az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára.
Tovább