Hírek

Prix Versailles 2020-as világdöntő: 24 építészeti projektet díjaztak a világ minden tájáról

A Puskás Aréna Budapest nyerte a legjobb külső megjelenésért járó díjat (special prize exterior) Sports 2020 kategóriában. A legszebb belső tér kialakításáért (special prize Interior) járó elismerést a londoni Tottenham Hotspur Stadion, az abszolút első díjat (Prix Versailles) pedig a spanyolországi San Sebastián Anoeta Stadionja nyerte.
Tovább

A stroke-ot és ritka vesebetegségeket vizsgáló kutatónők nyerték az idei L'Oréal-Unesco díjat

A stroke hatékonyabb kezeléséért folytatott kutatásaiért Bagoly Zsuzsa, valamint a ritka vesebetegségek felismerését és kezelését elősegítő tudományos munkájáért Csuka Dorottya kapta az idei L'Oréal-Unesco díjat.
Tovább

OECD Miniszteri Tanács harmadik virtuális kerekasztal: a koronavírus-válság utáni „zöld kilábalás” lehetőségei

Az OECD Miniszteri Tanács harmadik virtuális kerekasztal-találkozójának témája a koronavírus-válság utáni „zöld kilábalás” lehetőségeinek megvitatása volt, felkészülve az október 28-29-i virtuális Miniszteri szintű Tanácsülésre.
Tovább

A koronavírus-válság foglalkoztatást érintő azonnali és hosszú távú kihívásai az OECD Miniszteri Tanács második virtuális kerekasztal-találkozójának célkeresztjében

Az OECD Miniszteri Tanács (MCR) második virtuális kerekasztal-találkozójának témája a koronavírus-válság foglalkoztatáspolitikai aspektusainak megvitatása, a Szervezet legfrissebb foglalkoztatási kilátások értékelését és előrejelzéseit tartalmazó Employment Outlook kiadványának megjelenéséhez időzítve. A virtuális kerekasztal-találkozó célja a járvány foglalkoztatásra és társadalmi kohézióra gyakorolt hatásának és a munkavállalók, a vállalatok és a hátrányosabb helyzetben lévő csoportok védelme érdekében hozott intézkedések széleskörű megvitatása volt.
Tovább

A koronavírus-válságból való gazdasági kilábalás alternatívái az OECD Miniszteri Tanács első virtuális kerekasztal-találkozójának középpontjában

Az OECD Miniszteri Tanács (MCR) első virtuális kerekasztal-találkozójának témája a koronavírus-válságból való gazdasági kilábalás volt, a szervezet legfrissebb gazdasági értékelését és előrejelzéseit tartalmazó Economic Outlook kiadványának megjelenéséhez időzítve. A virtuális kerekasztal-találkozó célja az OECD-tagországoknak a válságkezelés és a válságból való kilábalás területén szerzett tapasztalatainak megosztása volt.
Tovább