Hírek

A Felsőoktatást érintő képesítések elismeréséről szóló globális Egyezményt jóváhagyó okirat letétbe helyezése az UNESCO-nál

Turóczy László nagykövet, Magyarország OECD és UNESCO melletti állandó képviselője 2023. december 14-én letétbe helyezte a Felsőoktatást érintő képesítések elismeréséről szóló globális Egyezményt jóváhagyó okiratot a UNESCO oktatásért felelős főigazgató-helyettesénél, Stefania Giannini asszonynál.
Tovább

Szijjártó Péter: az elmúlt évek válságai a feje tetejére állították a világpolitikai és a világgazdasági status quot

Az elmúlt évek válságai a feje tetejére állították a világpolitikai és a világgazdasági status quot, sajnos egyre nagyobb a veszélye annak, hogy a világ újra blokkosodni fog, ugyanis jó néhány nyugati politikus mesterségesen szeretné elszigetelni egymástól azt, ami önmagától jól működik együtt - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) főtitkárával való találkozó előtt.
Tovább

Magyarország 75 éve az UNESCO-ban

2023. szeptember 26-án az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság rendezvényt tartott annak megünneplésére, hogy Magyarország 75 éve - 1948. szeptember 14-én - csatlakozott az UNESCO-hoz.
Tovább

Nobel-díj - Karikó Katalin: aki szeret problémákat megoldani, annak való a tudomány

Aki szeret problémákat megoldani, annak való a tudomány - jelentette ki Karikó Katalin Philadelphiában, a Pennsylvaniai Egyetemen hétfőn tartott sajtótájékoztatón néhány órával azután, hogy Stockholmban bejelentették, Drew Weissmannal együtt ők kapják idén az orvosi-élettani Nobel-díjat.
Tovább

IEA és OECD NEA konferenciák a kritikus ásványi nyersanyagok ellátásbiztonsága, a zöldenergia-beruházások finanszírozása és az új nukleáris projektek előmozdítása témájában

2023. szeptember 28-29-én több párhuzamos magas szintű konferenciára került sor Párizsban a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) és az OECD Atomenergia Ügynökség (NEA) szervezésében.
Tovább