Hírek

Három magyar projekt is Europa Nostra-díjat nyert idén

Három magyar projektet is Europa Nostra-díjjal tüntettek ki idén: az elismerést a Szépművészeti Múzeum felújítása, a Gödöllői Királyi Kastély Egy Kastély titkos élete című kiállítása, valamint az Uccu Roma Informális Oktatási Alapítvány is elnyerte.
Tovább

Megnyílt a jelentkezés a Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Programjára

Pacsay-Tomassich Orsolya államtitkár és Koltay András rektor a járványhelyzetre tekintettel videókonferencia keretében írta alá az MDA 2020 szeptemberében induló Diplomataképző Programját érintő megállapodást a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem között.
Tovább

Nyolc ország közösen kérte a lipicai ló-tenyésztés felvételét a világörökségi listára

Horvátország, Szlovénia, Ausztria, Magyarország, Bosznia-Hercegovina, Olaszország, Szlovákia és Románia közösen kérte a lipicai lovak tenyésztésének felvételét az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára.
Tovább

A koronavírussal kapcsolatos elemzéseket összegyűjtő oldalt indított az OECD

Milyen hatással van a globális koronavírus-járvány a világgazdaságra és mindennapi életünkre? Hogyan tudjuk megerősíteni az egészségügyi ellátórendszereket, megsegíteni a vállalkozásokat, megőrizni a veszélybe került munkahelyeket, stabilizálni a pénzügyi piacokat? Ezekre és hasonló égető kérdésekre keresi a választ az OECD is, amely honlapján külön oldalt indított a koronavírussal kapcsolatban folyó elemző munka bemutatására.
Tovább

Az anyanyelv nemzetközi napja

2020. február 21-én, az anyanyelv nemzetközi napján az UNESCO székházában nagyszabású programsorozatot tartottak Banglades és az UNESCO szervezésében. A rendezvényt Stefania Giannini, az UNESCO oktatásért felelős főigazgató-helyettese nyitotta meg.
Tovább