Hírek

Március 22. a víz világnapja

A március 22-i világnap célja, hogy felhívja a figyelmet az édesvíz fontosságára és szorgalmazza az édesvízkészlettel való fenntartható gazdálkodást. Az UNESCO koordinálásával megvalósuló 2022. évi világnap témája: Felszín alatti vizek - Tegyük láthatóvá a láthatatlant!
Tovább

Magyarországot beválasztották az UNESCO Kormányközi Hidrológiai Program Tanácsába

Az UNESCO Közgyűlésének 41. ülésszakán lezajlott szavazás eredményeként Magyarországot beválasztották a Kormányközi Hidrológiai Program (IHP) Tanácsába, az ország ezzel újra a 36 tagú testület aktív tagja.
Tovább

Az UNESCO Általános Konferenciájának 41. ülésszaka

Az UNESCO Általános Konferencia 41. ülésszakát 2021. november 9-24. között hívták össze. A COVID-19 járvány következtében sokáig bizonytalanság övezte, hogy egyáltalán megrendezhető-e személyes jelenléttel a Közgyűlés.
Tovább

Budapesten járt Mathias Cormann, az OECD új főtitkára: stabil értékközösség és megerősített együttműködés a Szervezettel

Mathias Cormann OECD főtitkár 2021. november 29-30-án másfél napos munkalátogatást tett Budapesten. A főtitkár a Planet Budapest 2021 Világtalálkozó vezetői nyitópaneljében és a Magyarország OECD-csatlakozásának 25. évfordulója alkalmából tartott ünnepi rendezvényen tartott előadásai mellett találkozott Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel, Varga Mihály miniszterelnök-helyettessel és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel is.
Tovább

Magyarország 25 éve csatlakozott az OECD-hez: egy magas szakmai színvonalú és kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködés eredménygazdag múltja, stabil jelene és sikerre hivatott jövője

2021. november 30-án került sor a Magyarország OECD tagságának 25. évfordulójához kapcsolódó rendezvénysorozat záróeseményére. A rendezvényen ünnepi köszöntőt mondott Varga Mihály pénzügyminiszter és Mathias Cormann, az OECD főtitkára.
Tovább