Hírek

Az OECD Miniszteri Tanács ülésének középpontjában: Angel Gurría 15 évi főtitkársága után Mathias Cormann a Szervezet élén

Az OECD Miniszteri Tanács (Ministerial Council Meeting, MCM) ez évi, virtuális ülésének fókuszában a 15 év után pozíciójából távozó Angel Gurría és az új főtitkár, Mathias Cormann közötti főtitkári-pozíció átadás állt, emellett az ülés résztvevői megismerhették az OECD aktuális világgazdasági prognózisát, valamint megvitathatták a COVID-19 eredményezte válságból való kilábalás szakpolitikai lehetőségeit és eddigi tapasztalatait.
Tovább

Javította a magyar növekedési előrejelzését az OECD

Javította idei gazdasági növekedési előrejelzését Magyarországra vonatkozóan az OECD a járvány során nyújtott gazdaságvédelmi támogatások és a magas átoltottság pozitív hatásait nyugtázva.
Tovább

Magyarország 25 éve csatlakozott az OECD-hez

Az OECD Nemzeti Tanács ülésének középpontjában Magyarország OECD csatlakozásának 25. évfordulójának ünneplése állt, a jubileum alkalmából Angel Gurría OECD főtitkár videoüzenetben üdvözölte Magyarországot.
Tovább

Megjelentek a 2020. évre vonatkozó előzetes hivatalos fejlesztési támogatási adatok

Az OECD 2021. április 13-án Angel Gurría főtitkár, Jorge Moreira da Silva igazgató és Susanna Moorehead, a Fejlesztéstámogatási Bizottság (Development Assistance Committee, DAC) elnökének részvételével megrendezett nyilvános eseményen mutatta be a 2020. évre vonatkozó előzetes hivatalos fejlesztési támogatási adatokat.
Tovább

Idén is megnyílt a jelentkezés a Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Programjára

Április 6-án elindult a jelentkezés a Diplomataképző Program második évfolyamára.
Tovább