Hírek

Magyarország 25 éve csatlakozott az OECD-hez

Az OECD Nemzeti Tanács ülésének középpontjában Magyarország OECD csatlakozásának 25. évfordulójának ünneplése állt, a jubileum alkalmából Angel Gurría OECD főtitkár videoüzenetben üdvözölte Magyarországot.
Tovább

Megjelentek a 2020. évre vonatkozó előzetes hivatalos fejlesztési támogatási adatok

Az OECD 2021. április 13-án Angel Gurría főtitkár, Jorge Moreira da Silva igazgató és Susanna Moorehead, a Fejlesztéstámogatási Bizottság (Development Assistance Committee, DAC) elnökének részvételével megrendezett nyilvános eseményen mutatta be a 2020. évre vonatkozó előzetes hivatalos fejlesztési támogatási adatokat.
Tovább

Idén is megnyílt a jelentkezés a Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Programjára

Április 6-án elindult a jelentkezés a Diplomataképző Program második évfolyamára.
Tovább

Az anyanyelv nemzetközi napja

Banglades javaslatára minden év február 21-én az anyanyelv nemzetközi napját ünnepeljük nemcsak az UNESCO-ban, hanem szerte a világon. Az esemény fő célja, hogy a tagállamok minden évben megerősíthessék elkötelezettségüket a nyelvi és kulturális sokszínűség iránt, amely a tolerancia és a kölcsönös megértés értékeit hordozza magában.
Tovább

2020 - 2021-es bienniumban két magyar évfordulóra emlékezünk

Az UNESCO Általános Konferenciájának 40. ülésszakán hozott döntés értelmében a 2020 - 2021-es bienniumban az alábbi két magyar évfordulóra emlékezünk a szervezettel közösen
Tovább