Hírek

Budapesten járt Mathias Cormann, az OECD új főtitkára: stabil értékközösség és megerősített együttműködés a Szervezettel

Mathias Cormann OECD főtitkár 2021. november 29-30-án másfél napos munkalátogatást tett Budapesten. A főtitkár a Planet Budapest 2021 Világtalálkozó vezetői nyitópaneljében és a Magyarország OECD-csatlakozásának 25. évfordulója alkalmából tartott ünnepi rendezvényen tartott előadásai mellett találkozott Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel, Varga Mihály miniszterelnök-helyettessel és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel is.
Tovább

Magyarország 25 éve csatlakozott az OECD-hez: egy magas szakmai színvonalú és kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködés eredménygazdag múltja, stabil jelene és sikerre hivatott jövője

2021. november 30-án került sor a Magyarország OECD tagságának 25. évfordulójához kapcsolódó rendezvénysorozat záróeseményére. A rendezvényen ünnepi köszöntőt mondott Varga Mihály pénzügyminiszter és Mathias Cormann, az OECD főtitkára.
Tovább

Új főtitkár, új szervezeti jövőkép

Az OECD Miniszteri Tanács (Ministerial Council Meeting, MCM) 2021. évi ülésének őszi ülésszakának fókuszában az OECD új jövőképének és globális kapcsolati stratégiájának elfogadása, az OECD 60. évfordulójának megünneplése, a nemzetközi adózás, a zöld gazdasági kilábalás, valamint a világkereskedelem jövőjét érintő kérdések megvitatása álltak.
Tovább

Karikó Katalin megkapja az UNESCO és a L'Oréal nők számára létrehozott nemzetközi tudományos díját is

Öt kutatónőnek, köztük a Covid-19 elleni mRNS-alapú oltás kidolgozásában úttörő szerepet játszó Karikó Katalin biokémikusnak ítélték oda idén az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) és a L'Oréal nők számára létrehozott nemzetközi tudományos díját - közölte csütörtökön a párizsi székhelyű szervezet.
Tovább

Virtuális szeminárium: Elektromos és hidrogénalapú mobilitás a V4 országokban

2021 Magyarország és Lengyelország OECD-tagságának 25. évfordulója. Ebből az alkalomból a két ország állandó képviselete július 8-án virtuális szemináriumot szervezett a visegrádi országok elektromos és hidrogénalapú mobilitással kapcsolatos törekvéseiről és tapasztalatairól.
Tovább