Hírek

Gazzola-díjjal ismerte el Dr. Fejérdy Tamás munkásságát az ICOMOS műemlékvédelmi világszervezet

Az 1979-ben alapított díjat Piero Gazzola, az ICOMOS alapítójának és első elnökének tiszteletére hozták létre és a három évente megrendezett tisztújító közgyűlés keretében adják át. Az elismeréssel olyan személyeket tüntetnek ki, akik kiemelkedő mértékben járultak hozzá az ICOMOS célkitűzéseinek megvalósításához.
Tovább

Négy új elem került fel a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékére

Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának Szellemi Kulturális Örökség Szakbizottsága javaslatára, négy új elemet vettek fel a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékére.
Tovább

Planet Budapest 2023

Közép-Európa egyedülálló fenntarthatósági rendezvénye Budapesten 2023. szeptember 27. és október 1. között!
Tovább

Két új, magyar vonatkozású szellemi kulturális örökségelem került fel az UNESCO emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájára

A magyar vonós zenekari hagyományok és a lipicai lótenyésztés hagyománya felkerült az emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájára, melyen a nemzedékről nemzedékre hagyományozódó közösségi tudást gyűjtik össze az egyes országok felterjesztése alapján.
Tovább

COAG Miniszteri ülés: Fenntartható mezőgazdasági és élelmezési rendszerek kiépítése egy változó világban

2022. november 3-4. között került sor „Fenntartható mezőgazdasági és élelmezési rendszerek kiépítése a változó környezetben: közös kihívások, átalakító megoldások” címmel az OECD Mezőgazdasági Bizottság (COAG) miniszteri szintű ülésére, amelynek társelnökei Kanada és Új-Zéland voltak. Magyarországot az ülésen dr. Ökrös Oszkár, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára képviselte.
Tovább