Hírek

„Walking the Indigo Walk” – Kékfestő kiállítás

2019. november 18-án hivatalosan is megnyílt a „Walking the Indigo Walk” című kiállítás, melynek keretében 34 tablón 18 ország* indigóművészetét lehet megtekinteni az UNESCO székházának a kerítésén.
Tovább

Magyarországot beválasztották az UNESCO Végrehajtó Tanácsába

Az UNESCO általános konferenciájának 40. ülésszakán lezajlott szavazás eredményeként Magyarországot beválasztották a szervezet végrehajtó tanácsába, az ország ezzel tízéves távollét után tér vissza a nagy presztízzsel bíró testületbe.
Tovább

Sikeres gazdaságpolitikához nincs szükség migrációra

Magyarország elmúlt tízéves politikája bizonyította, hogy sikeres gazdaságpolitikához nincs szükség migrációra - mondta pénteken Szijjártó Péter a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetnek (OECD) a bevándorlók integrálásával kapcsolatos miniszteri szintű tanácskozásán elhangzott felszólalásában Párizsban.
Tovább

Kaderják Péter a kormány energia- és klímastratégiai döntéseit ismertette Párizsban

A kormány energia- és klímastratégiai döntéseit ismertette Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára kedden, a párizsi székhelyű Nemzetközi Energia Ügynökség villamosenergia-ellátásbiztonsággal foglalkozó konferenciáján elhangzott felszólalásában.
Tovább

Energiabiztonság és nyitás a fejlődő országok felé: Kaderják Péter államtitkár részt vett az IEA miniszteri ülésén

Az OECD családba tartozó Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) kétévente megrendezett miniszteri ülése 2019. december 5-6-án zajlott Párizsban Michał Kurtyka lengyel klímaügyi miniszter elnökségével. Magyarországot a Kaderják Péter energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkár vezette delegáció képviselte.
Tovább