Hírek

OECD Miniszteri Tanács harmadik virtuális kerekasztal: a koronavírus-válság utáni „zöld kilábalás” lehetőségei

Az OECD Miniszteri Tanács harmadik virtuális kerekasztal-találkozójának témája a koronavírus-válság utáni „zöld kilábalás” lehetőségeinek megvitatása volt, felkészülve az október 28-29-i virtuális Miniszteri szintű Tanácsülésre.
Tovább

A koronavírus-válság foglalkoztatást érintő azonnali és hosszú távú kihívásai az OECD Miniszteri Tanács második virtuális kerekasztal-találkozójának célkeresztjében

Az OECD Miniszteri Tanács (MCR) második virtuális kerekasztal-találkozójának témája a koronavírus-válság foglalkoztatáspolitikai aspektusainak megvitatása, a Szervezet legfrissebb foglalkoztatási kilátások értékelését és előrejelzéseit tartalmazó Employment Outlook kiadványának megjelenéséhez időzítve. A virtuális kerekasztal-találkozó célja a járvány foglalkoztatásra és társadalmi kohézióra gyakorolt hatásának és a munkavállalók, a vállalatok és a hátrányosabb helyzetben lévő csoportok védelme érdekében hozott intézkedések széleskörű megvitatása volt.
Tovább

A koronavírus-válságból való gazdasági kilábalás alternatívái az OECD Miniszteri Tanács első virtuális kerekasztal-találkozójának középpontjában

Az OECD Miniszteri Tanács (MCR) első virtuális kerekasztal-találkozójának témája a koronavírus-válságból való gazdasági kilábalás volt, a szervezet legfrissebb gazdasági értékelését és előrejelzéseit tartalmazó Economic Outlook kiadványának megjelenéséhez időzítve. A virtuális kerekasztal-találkozó célja az OECD-tagországoknak a válságkezelés és a válságból való kilábalás területén szerzett tapasztalatainak megosztása volt.
Tovább

A koronavírus-válságból való gazdasági kilábalás rövid és hosszú távú kihívásai az OECD Miniszteri Tanács ülésének középpontjában

Az OECD Miniszteri Tanács (Ministerial Council Meeting, MCM) ez évi, virtuális ülésének fókuszában a koronavírus-válságból való gazdasági kilábalás, illetve az ahhoz kapcsolódó rövid és hosszabb távú kihívások álltak.
Tovább

A Szellemi Kulturális Örökség védelméről egyeztettek a részes államok az UNESCO székházában

A Szellemi Kulturális Örökség védelméről szóló 2003-as UNESCO-egyezmény részes államainak 8. Közgyűlésére 2020. szeptember 8-10. között került sor az UNESCO párizsi székházában, szigorú egészségügyi előírások mellett.
Tovább