Hírek

Kiállítás Magyarországról az UNESCO székházában

Az UNESCO székházában szeptember 30. és október 7. között látható a kiállítás, amely bemutatja Magyarország kimagasló értékeit a kultúra, a tudomány és az oktatás területein.
Tovább

Szeptember 24-én Süli János miniszter előadásával indult az OECD NEA workshop-ja

Az OECD Atomenergia Ügynökség (NEA) workshopján vett részt szeptember 24-én Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter Párizsban. Vitaindító beszédében kiemelte, a biztonságos és megfizethető villamosenergia-ellátás a kormányzatok felelőssége.
Tovább

Pozitív a magyar oktatásról kiadott OECD-jelentés

Pozitív jelentést adott ki az OECD a magyar oktatás helyzetéről, a jelentésben foglalt megállapítások nem okoztak meglepetést az oktatási kormányzatnak - mondta a köznevelésért felelős helyettes államtitkár keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
Tovább

A digitalizáció segíti a gazdasági növekedést is

Magyarország amellett, hogy gazdasági növekedésével az Európai Unió élvonalába tartozik, digitális téren is példaértékű modellekkel szolgál – mondta Gion Gábor pénzügyekért felelős államtitkár az Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) miniszteri értekezletét követően Párizsban.
Tovább

Az OECD megerősítette, hogy Magyarország az Európai Unió egyik legdinamikusabban növekvő országa

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) értékelése is megerősíti, hogy Magyarország az Európai Unió egyik legdinamikusabban növekvő tagállama - mondta Gion Gábor az MTI-nek az OECD a gazdasági kilátásokat elemző legfrissebb, kedden megjelent kiadványát értékelve.
Tovább