A Puskás Aréna Budapest nyerte a legjobb külső megjelenésért járó díjat (special prize exterior) Sports 2020 kategóriában. A legszebb belső tér kialakításáért (special prize Interior) járó elismerést a londoni Tottenham Hotspur Stadion, az abszolút első díjat (Prix Versailles) pedig a spanyolországi San Sebastián Anoeta Stadionja nyerte.

A Prix Versailles egy rangos díj, melyet a belső és külső építészeti szempontból leginkább figyelemre méltó létesítmények kitüntetésére hoztak létre többek közt az UNESCO és az Építészek Nemzetközi Szövetsége részvételével.

Nyolc kategóriában 94 épület 38 országból kapott meghívást a versenyre. A zsűri minden évben neves építészekből, művészekből, meghatározó személyekből áll, idén elnöke Francesco Bandarin, az UNESCO kultúráért felelős egykori főigazgató-helyettese volt.

Virtuális díjátadó beszédében a Prix Versailles főtitkára Jérôme Gouadain hangsúlyozta, hogy kiemelt figyelmet érdemelnek a társadalmi, kulturális és ökológiai normák mentén kialakított mindennapi helyszínek és az infrastruktúra, mert azok az értékteremtés forrásai. 

2020. december